сряда, 23 май 2012 г.

Как да изберем надгробен паметник ?

надгробен паметник - комплекс от гранит и мрамор
  Най-важното нещо при избора на надгробен паметник е да определите бюджета, в който трябва да се поместите. 
  
  Надгробни паметници се изработват основно от естествени камъни - гранит, мрамор и варовик.
  Варовикът е най-мек, ронлив и лесно обработваем. Издържа най-малко на атмосферни влияния, но ако бъде импрегниран правилно, животът му се удължава с десетки години. Изработката на надгробен паметник от варовик е най-бърза и с най-ниска стойност
  Мрамор - може би най-разпространения материал за изработка на надгробни плочи и паметници. Той е твърд и със сравнително добра устойчивост на атмосферни влияния. Най-често срещани са бял, сив и розов мрамор. Цената на надгробен паметник изработен от мрамор е малко по-висока от тази на варовика и се определя освен от материала, така и от сложността на изработка и дебелината на плочата.
  Безспорен лидер за изработката на надгробни паметници е ГРАНИТЪТ. С изключителна твърдост, плътност и устойчивост на атмосферни влияния, с огромен избор от цветове и шарки, той е предпочитан в цял свят. Практически е почти вечен. Но заради тези си качества той се обработва много трудно, поради което стойността на изделието е значително по-висока и времето за изработка е доста по дълго.
   Често, за да се намали стойността на един надгробен паметник, но да се запази красотата, която излъчва гранитът, каменоделските фирми предлагат комбинирането му с варовик или мрамор.


Важно е да се знае, че при извършване на погребение, върху гроба се натрупва пръст, която трябва да слегне и той да бъде равнен за да има стабилна основа. Надгробния паметник се поставя непосредствено преди първата годишнина от смъртта. 

Когато се извършва кремация, урната се поставя в урнова ниша, върху която се поставя урнова плоча. И тя както надгробните паметници може да бъде изработена от гранит, мрамор или варовик, но е със значително по-малки размери и много по-евтина.

Оставяме избора на вас - на пазара оферти бол. 


И малко комерс: електронни магазини за пелетни котли цени и резервни части

Няма коментари:

Публикуване на коментар