вторник, 23 юли 2013 г.

Размисли за джаджите



Помня моментът, в който за пръв път видях лаптоп. Бях си в родния град и излязох на разходка. На едно кафене седеше някакъв чужденец и пишеше нещо на лаптопа си. Още не знаех каква машинария е това, но исках да имам такава. Толкова ми хареса идеята да си навън и да можеш да си пишеш на компютъра. След години разбира се вече имам лаптоп. С развитието на технологиите обаче идва ред на нещо много по-функционално и практично – таблета. Съчетанието от това да можеш да си във връзка с интернет и да можеш да си вършиш основни работни проекти прави таблета необходимост за днешните забързани условия. Радвам се, че цените на таблетите вече са по-достъпни и мога да си купя и такава малка и умна машинка J.  Днешните деца са доста облагодетелствани от това, да могат да работят с такива устройства, каквито ние преди гледахме само по филмите и за които мечтаехме с години. Телефоните с операционна система, или така известните ни смартфони също са вече неразделна част от ежедневието на доста хора. Те  включват много и разнообразни функции и приложения. Глобализацията кара хората все повече да са свързани в различни мрежи и да могат да споделят лични или професионални неща.  Основното предназначение на телефоните вече доста се измества и след време може би със сигурност няма да се произвеждат  телефони без някакви допълнителни възможности освен стандартното говорене.  Не знам дали съществува, но ще е добра идея да се създаде музей на телефоните и компютрите за да се проследи как във времето са се развили технологиите и как всичко става в по-малки размери, но с увеличаване на различните приложни функции. След време ще е интересно на бъдещите поколения да знаят и да могат да видят от къде са тръгнали телефоните и компютрите, през какви преформации са минали , а не да ги приемат за даденост. 

Спално бельо за подарък

Скоро ми предстои да ходя на едно хубаво събитие – сватбата на една от най-добрите ми приятелки. Доста се чудих какво да й подаря . Тъй като са и новодомци реших да е нещо за къщата. Същевременно да е практично и когато го ползва да й напомня за мен. Запитах себе си какво бих искала да получа аз за сватбен подарък и първото нещо, което ми излезе като идея беше луксозно спално бельо. Още помня времето когато имаше само едни бели калъфки за възглавници и чаршафи. Боже каква скука. Добре че дойде демокрацията, за да се разнообрази предлагането и в този сектор. До скоро си мислех, че само в болниците все още ползват бяло спално бельо, но останах изненадана когато разбрах, че вече и там спалното бельо е с различни цветни мотиви. Е разбира се материите са от най-обикновените, но все пак е някакъв напредък. В интернет намерих доста страници на фирми, които предлагат спално бельо. Наистина е огромно разнообразието от комплекти – за детска стая, за спални. Комплектите за спални обикновено са двойни и включват : един или два плика, долен чаршаф, две или четири калъфки за възглавници.  Също така човек може да избира и от различни материи – памучен сатен, ранфорс, поликотън, микрофибир и даже с бамбукови нишки. Луксозното спално бельо , което се предлага е предимно от памучен сатен (който е 100 % памук) и от бамбукови нишки. Тъй като хората са с различи вкусове и въпреки, че познавам доста добре своята приятелка накрая реших, че ще й подаря ваучер за спално бельо, и тя сама или заедно със своя любим да си изберат спален комплект. Пожелавам им да изживеят много красиви нощи и приятни емоции върху него.
А ако четете тази статия и се чудите от къде можете да намерите и много други подаръци, то не пропускайте уникалния сайт на gifterpro.